Днешният лайфхак е посветен на нещо всекидневно, което обаче е много важно, за да бъдем сигурни, че няма да се заразим по случайност с коронавирус. Съветът на деня какво правим с времето в карантина е за плодовете и зеленчуците. Доста от нас се научиха, а други отдавна ги мият с топла вода, че даже и със сапун, както свикнахме по безброй пъти да третираме ръцете си, та кожата им загрубя и ще трябва яко да пазаруваме кремове. За плодовете обаче, оказва се, тези 19,20,30 секунди не са достатъчни. Специалистите по здравословно хранене и хигиена препоръчват да ги накисваме за няколко часа или поне за 1 във вода, по възможност топла, преди консумация. След като ги извадим обратно, минаваме ги веднъж под чешмата и след това смело консумираме. При боите и другите химии, с които разкрасяват плодовете, за да бъдат по-лъскави и с по-привлекателен търговски вид - все едно дали в карантина или извън нея, този лайфхак е добър за непрекъснато прилагане, категорични са експертите.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Боряна Калейн спечели златни медали на ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Във Фейсбук:
- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага
Коментар:
- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...