Свързани новини

18.12.2020 13:36

Мемоарите на басиста на Red Hot Chili Peppers вече и на български

Видян 1716 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Малко са хората, които не биха разпознали лицето на легендарния басист и съосновател на култовата рок банда Red Hot Chili Peppers, Майкъл Балзари – Флий. Но само най-заклетите фенове на групата ще разпознаят Флий от корицата на неговата автобиографична „Трип за децата”, която излиза на български година след представянето си пред света.


Изданието е в превод на Андрей Ч. Арнаудов и носи логото на издателство „Кръг”, а великолепното оформление на корицата, дело на Милена Вълнарова, калиграфски имитира почерка на самия Флий, подпечатвайки го с култовия му усмихнат подпис. На бандерола към изданието пък българските почитатели на RHCP ще разпознаят снимка на басиста от експлозивния концерт на бандата в София през 2012 г.Само преди година медиите по цял свят разпространиха новината, че Флий е издал мемоари и се е венчал за любимата си жена. Всички го цитираха: „Животът ми се промени завинаги. Чувствам се смирен и благодарен”. Но как смиреният Флий си спомня бунтарските си години? Приключили ли са те? За какво съжалява? Какво търси и в какво вярва? В мемоарите си той е брутално откровен, не скрива нищо, защото самият акт на написване на тази книга за него е по-дълбоко гмурване навътре в себе си и своеобразна изповед. „Трип за децата” не е история за Red Hot Chili Peppers. Макар самият Флий да я определя като „книга, която няма нищо общо с живота на рок звезда”, всъщност той е рок звезда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.01.2021 23:05

    Макар официално ФСБ да се разделят с Крайчовски след концерта на площад „Батенберг“ по случай влизането на България в Европейския съюз на 01.01.2007 г., отношенията помежду им изключително се влошават покрай смъртта на Петър Славов-Пъпеша през 2008 г. Крайчовски смяташе, че групата е предала и него, и легендарния си барабанист... Факт е, че около грандиозната си продукция в "Арена Армеец" за 40-ия им юбилей през 2017 г., Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев не просто не го поканиха, а дори не споменаха името му. "Все едно беше умрял...", казват горчиво негови близки. Петър Славов - Аз вече нямам нищо общо с ФСБ. От Нова година. И не бих искал да си спомням за колегите си. Освен с Ивайло Крайчовски не поддържам връзка с никой от тях. Така че не ме питай за ФСБ!Не ме интересува това, че ме познават от ФСБ. Просто аз не искам да си спомням, че се познавам с тия хора.Не сме скарани. Те постъпиха по един много... начин. Александър Бахаров - Вярно е, че напуснах Б-я, и то по убеждение, но ФСБ ме принуди да ги напусна няколко месеца преди това! Създадоха повод и го използваха веднага, но по този начин, без да предполагат, улесниха решението ми да емигрирам. Тази тема е много щекотлива и не би могла да бъде изчерпана в едно интервю.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева