Свързани новини

23.02.2010 17:15

Махат просещите деца от улиците в София

Видян 3731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От средата на март ще започнат съвместни действия на общината и полицията по отношение на просещите деца по улиците, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова.


Девет мобилни екипа ще бъдат сформирани за работа с малките просяци в столицата. В тях ще има представители от МВР, от Социално подпомагане и от Агенцията за закрила на детето, съобщи шефът на дирекция Социални дейности в общината Мина Владимирова. Тя призна, че „няма регистър за децата на улицата“.


Екипите ще обикалят територията на София и най-вече местата, където има просещи. Работата с тях ще бъде индивидуална. Към тези, чиито семейства имат капацитет, ще се оказва подкрепа за справяне с проблема. Тези, които са в риск и нямат стабилна семейна среда, ще бъдат настанявани в 4-те кризисни центъра на общината. При установяването на малолетни просяци, които са от други градове, ще се прави връзка с местните социални служби.


Йорданка Фандъкова подчерта, че общината не може сама да се справи и затова се разчита на съвместната работа с институциите и неправителствения сектор. „Говорим за последователни действия, а не за кампания. Може би ще има случаи, когато едно и също дете ще бъде идентифицирано като просещо няколко пъти”, обясни кметът.


Просията на обществени е места е забранена в наредба на Столичната община, това обаче не спира нарастващия брой на просещи деца. Глобите за просия са между 10 и 50 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби