29.12.2015 17:28

Любляна - Европейската зелена столица за 2016 г.

Видян 1969 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Столицата на Словения, Любляна, бе избрана за Европейска зелена столица за 2016 г. Градът получи признание за повишаване на екологичното съзнание сред гражданите си, за своята стратегия за устойчивост Визия 2025, за прилагане на набор от зелени мерки в града през последното десетилетие и за своята впечатляваща транспортна мрежа. Любляна може да се похвали с добре организирания обществен транспорт, многобройните пешеходните зони и зоните за колоездене, отличното управление на водите, опазването на природата и интегрираното градско планиране.


От един град, доминиран от колите, фокусът вече е изместен към екологично чисти алтернативи, които са от полза както за гражданите, така и за околната среда.



 Над 100 града са кандидатствали от началото на конкурса през 2010 година за Европейска зелена столица, 30 са били номинирани, а осем печелят титлата - Стокхолм, Хамбург, Витория-Гастейс, Нант, Копенхаген, Бристол, Любляна и Есен.



   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец