Свързани новини

20.09.2012 11:50

Котарак се кандидатира за кмет в Канада

Видян 1912 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умен котарак със страст към политиката започна предизборна кампания за кмет на канадския град Халифакс.


Упоритото четирикрако на име Тъксидо Стан, е основало предизборната си кампания на "подобряването на благосъстоянието на котките в община Халифакс, защото пренебрежението не работи".


Като кандидат, издигнат от партия Тъксидо, Стан се надява да привлече вниманието към големия брой улични котки в региона. Котаракът се надява, че мотото му "Пиле във всяко гърне и сандък с пясък във всяка къща" ще му помогне да спечели подкрепата на местните хора, информира БГНЕС.


Предизборната му кампания дори привлече вниманието на кандидата за общински съветник в Халифакс Уей Мейсън, който написа в Туитър: "Радвам се, че не се конкурирам с Тъксидо Стан. Той е навсякъде тези дни".


Хиляди почитатели на котарака регистрираха подкрепата си за черно-бялото четириного в официалната му страница във Фейсбук. Мъркащото животно вече гледа от предизборни плакати в Халифакс. "Чувствам се щастлив, че живея в Катопия. Никога не съм познавал глада, студа или злоупотребите. Спя в топло, удобно легло всяка нощ. Всеки ден играя в безопасен ограден двор. За съжаление има котки по цял свят, които не са толкова щастливи. Можем да помогнем, като дарим пари или време на местна спасителна група", "казва" котаракът на страницата си в социалната мрежа.


Макар законите в общината да забраняват на животни да се кандидатират за държавна служба, това не спряло Стан в мисията му да подобри благосъстоянието на животните и да се превърне в неофициален талисман на Халифакс.


Той върви по стъпките на Стъбс, котарака, който празнува 15-та си година като почетен кмет на град Талкеетна в щата Аляска по-рано тази година. Животното е най-дългогодишният кмет в Америка, а огромната му популярност в света помага за увеличаването на туристите в района. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева