Свързани новини

27.05.2009 10:12

Канадският генерал-губернатор изяде сърцето на тюлен

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генерал-губернаторът на Канада Мишел Жан изяде сърцето на убит за нея тюлен, за да покаже солидарност с инуитските ловци, предаде БГНЕС.


Стотици инуити се събраха за празника в Ранкин Инлет в Нунавут, първата спирка на Генерал-губернатора Мишел Жан в девет далечни северни града като канадски държавен глава и представител на кралица Елизабет II.
Жан коленичила върху трупа и използвала традиционния нож улу, за да отреже месото. След това попитала един от домакините: "Мога ли да опитам сърцето?" Според CTV, Жан е определила сърцето на тюлена като "изключително вкусно" и е заявила, че "има вкус на суши". Тя изрази подкрепата си за традиционния за инуитите лов и търговия с тюленско месо и продукти.
Мнозина се опасяват, че техният начин на живот ще бъде разрушен след европейската забрана на тюленски продукти. Европейският парламент наскоро гласува за забраната в знак на протест срещу комерсиалните методи за лов. Забраната не важи за туземните племена от севера, но те се опасяват, че тя неминуемо ще ги засегне, след като влезе в сила през следващата година. "След като веднъж разрушиш пазара за една група, той е разрушен за всички", обясни инуитския лидер Мари Симон, която аплодира Жан за нейната подкрепа за ловците.
Министърът на отбраната Питър Маккей, който е от атлантическа Канада, заяви преди пътуването си за наблюдение на годишните арктически военни упражнения, че очаква с нетърпение "вкусното тюленско". "Бих посъветвал всички канадци да го опитат", каза той. Групите за защита на правата на животните смятат лова за варварски и водят агресивна кампания за спирането му. Отава е разрешила убиването на до 338 хиляди тюлена тази година, което не представлява опасност за вида.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец