Оттогава насам той е написал 11 творби, издадени в 44 държави. През 2017 г. получава престижната награда „Планета“, а и до днес остава единственият испански писател с книга в топ 10 на няколко бестселърови класации в САЩ.

Свързани новини

28.10.2022 15:44

Историческият трилър Изгубеният ни води в Близкия Изток

Видян 1479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангелите съществуват и са сред нас. Очаквайте Изгубеният ангел с логото на Хермес. Докато работи по реставрацията на катедралата в Сантяго де Компостела, Хулия Алварес получава опустошителна новина – съпругът ѝ Мартин е бил отвлечен край връх Арарат в Североизточна Турция. Зад похищението стои мистериозна секта от Близкия изток, чиито последователи вярват, че са наследници на ангелите.


Тяхната цел е Мартин да им помогне да се върнат у дома, в райските градини. Единствената надежда за спасение на Мартин е съпругата му да събере кураж и да се довери на собствените си способности. Неусетно Хулия е въвлечена в опасна надпревара за контрола над два древни камъка, които според легендите могат да установят връзка директно с Всевишния. Само че от тази невиждана власт са поблазнени не само религиозните екстремисти, но и самият президент на САЩ.


В специално създадения сайт http://www.thelostangelbook.com/home.php можете да научите повече за споменатите в книгата реликви, за местата, където се развива действието, за изкачването на връх Арарат от самия автор и пр. Както и да проверите собствените си знания по темата благодарение на забавната викторина. Преди двайсет и пет години Хавиер Сиера решава да търси отговорите на големите загадки в световната история посредством писането. Оттогава насам той е написал 11 творби, издадени в 44 държави. През 2017 г. получава престижната награда „Планета“, а и до днес остава единственият испански писател с книга в топ 10 на няколко бестселърови класации в САЩ.


В знак на благодарност за усилената му работа като журналист и писател родният му град Теруел му присъжда титлата „Любим син“ и преименува библиотеката на негово име. Там се пазят по един екземпляр от всяко издание на неговите книги, включително и на публикуваните от ИК „Хермес“: „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Синята дама“, „Забраненият път“, „Египетската тайна на Наполеон“, „Невидимият огън“ и „Посланието на Пандора“. През септември за любителите на забързаните трилъри сме подготвили романа „Изгубеният ангел“, чиито герои се впускат в разплитане на загадката на Ноевия ковчег.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите