Хипотетично

Свързани новини

27.03.2024 09:33

Хипотетично с премиера в Народния през април

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече са в продажба билетите за спектакъла „Хипотетично“ – проект на хореографа Галина Борисова, който ще се играе на Сцена „Апостол Карамитев“ в Народен театър „Иван Вазов“. Премиерните дати са 10 и 11 април.  В постановката участват актьорите Анета Иванова, Кире Гьоревски, Велислав Павлов, Стефан А. Щерев, Елена Димитрова и Пьотр Кшемински. 


Идеята, хореографията и режисурата на „Хипотетично“ са на Галина Борисова, костюмограф и сценограф е Дарина Стоименова, звуковата среда е на Владимир Влаев.  „Представление, което успокоява, но и едновременно буди тревожност. Хипотетично, всичко може да се случи. Изкушаващо е да контролираме процеси, но вероятността да успеем е нищожна и съмнителна. Ние живеем заедно, само за да разберем, че колективите са сборища на отчуждени индивиди. Ние не искаме изкуството да приключи“, посочва Галина Борисова.   Билетите за „Хипотетично“ са в продажба на касите на Народния театър, както и онлайн:  https://bit.ly/3PBIYIl

„Хипотетично“ е първият проект, който се реализира по линия на Програма „Апостол Карамитев“. Програмата стартира през 2023 г. по повод 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев.


Основната цел на инициативата е да се даде възможност за представянето на различни форми и естетики, да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да бъдат открити интересни автори, идеи и практики, да се отправят нови артистични предизвикателства към трупата и екипа на театъра, да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни