След две години на несигурност, свързана с пандемията, туризмът се завръща (без няколко посетители от Азия

Свързани новини

24.08.2022 11:25

Хаосът при пътуванията в Европа е поглед към бъдещето с малко свободни работници

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде отидоха всички работници? Въпросът е повсеместен в Европа. От френските кафенета до ирландските строителни бригади, чешките автомобилни заводи и италианските ферми - някога работодателите са смятали, че евтиният персонал може да бъде повикан по желание. Сега трудещите се сякаш просто са изчезнали.


Фирмите мърморят, макар и рядко толкова шумно, колкото парижаните, които чакат забравен гарсон да пристигне с напитките им. В нито един сектор липсата на персонал не е толкова очевидна, колкото във въздушния транспорт.


В продължение на седмици туристите на някои от най-големите европейски летища се редят на опашки, за да хванат полетите си, при условие че те не са отменени поради липса на ръце. Почивката никога не е изглеждала толкова напрегната. В тази икономика всеки в Европа може да си намери работа, но в резултат на това Европа не работи, отбелязва economist.com.


 След две години на несигурност, свързана с пандемията, туризмът се завръща (без няколко посетители от Азия). За Европа, която привлича половината от международните пътници в света, това би трябвало да е от полза. И все пак заглавията са мрачни. Недостигът на персонал на летищата и в авиокомпаниите доведе до рязко увеличаване на броя на отменените полети.


През юни, точно когато курортите и градските центрове трябваше да се пълнят, превозвачите във Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания отмениха близо 8000 полета, което е около три пъти повече от 2019 г. , според консултантската компания Cirium.


Всяко провалено пътуване поражда куп сълзливи истории: отложени ергенски партита в Аликанте, изоставени семейни почивки в Тоскана. Американските въздушни превози също имат проблеми, но те не са като тези, които обхванаха части от Европа.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката