Свързани новини

17.12.2009 12:18

Фандъкова стартира кампанията ”Започни годината НА ЧИСТО!”

Видян 2110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в сградата на Столична община, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на Екобатери АД Александър Яврийски и прокуристът на Елтехресурс АД Петър Мицин дадоха началото на кампанията „Започни годината НА ЧИСТО!", информира БГНЕС.


Инициативата на организаторите е за събиране на старото електрическо оборудване и батерии. Първият контейнер от системата за разделно събиране на стари батерии бе поставен в сградата на общината. В рамките на кампанията от 18 до 23 декември жителите на София, фирмите и администрациите ще могат да предадат за рециклиране ненужното им електрическо и електронно оборудване. ”Днес в сградата на общината слагаме началото на на поетапното разполагане на над 1000 контейнера на територията на столицата. Те ще се разполагат на обществени места, административи сгради, училища, търговски обекти”, заяви Яврийски. Подготвят се и информационни материали, част от които са насочени към децата. „Очакваме подкрепа от медиите за информирането на населението по темите за разделното събиране на отпадъците и популяризиране на ползите от рециклирането им.”, допълни той.
Започва поетапното разполагане на първите кошчета за стари батерии във всички районни администрации в София. ”За кампанията по събиране на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” ще осигури извън редовния си график още два допълнителни мобилни екипа и два стационарни контейнера”, обяви Петър Мицин.
На страницата на общината ще бъдат обявени всички адреси в София, на търговските вериги, членове на колективните системи, които разполагат с контейнери за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и батерии. Заявки за извозване на старите уреди от адреси могат да се подават на телефони: 0800 14 100 и 0885 77 00 41.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак