01/04
24.09.2019 14:29

Европейската седмица на мобилността събра столичани на велопоход и спортни демонстрации

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортната кампания „Спорт за всички - #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ“ събра стотици привърженици на активния живот в парка в Младост 3. Спортни ентусиасти от различни възрастисе включиха в безплатните спортни демонстрациина професионални треньори по йога, зумба, кикбокс, футбол.


Кулминацията на събитието бе стартиралият от парка велопоход Върви с нас,  който е част от инициативите на Център за градска мобилност и посолство на Кралство Дания, във връзка с тазгодишната Европейска седмица на мобилността. Над 100 души изминаха на колела разстоянието от парка в Младост 3 до музей Земята и хората, сред които бяха и Н. Пр. Сьорен Якобсен – посланик на Кралство Дания, народният представител Мария Илиева и други.


Като част от събитието се проведе и велосъстезание за най-малките, в които се включиха децата на възраст между 4 и 12 години.


„Инициативата #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е чудесен повод да бъдем активни. Можем да спортуваме навсякъде,затова в Младост сме изградили и площадки за фитнес на открито. Планираме и разширяване на парковете и зелените площи в района, така че да има повече пространства и места за спорт, за движение и места за съвместни забавления за семейството“ – коментира народният представител Мария Илиева, по чиято покана се проведе събитието.


Спортната кампания #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД.  Основната идея на кампаниятасе превърна в реалност, защото показа, че да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за