Свързани новини

21.03.2016 09:54

Държавният секретар на Ватикана освети храм в София

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на Ватикана - вторият човек след Папата, кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм Успение Богородично в София вчера. Духовната обител е главното седалище на Католическата апостолическа екзархия за католиците от източен обред. Освен храма, той посети и конкатедралата от източен обред, посветена на Йоан XXIII, изградена на терен, закупен от него, по време на мисията му в страната като апостолически делегат. Кардинал Паролин отдели от времето си и за съседния манастир на Монашеска общност Сестри Евхаристинки, който е и Генералното Управление на Монашеската Общност за всички Сестри от България и Македония и Медицинския център Йоан Павел II, ръководен от монахините, който предлага медицински грижи за социално слабите. Кардиналът предстоятелства и светата литургия за празника Връбница в конкатедралния храм от латински обред Св.Йосиф.


Днес кардинал Пиетро Паролин ще се срещне с премиера Бойко Борисов, Патриарх Неофит и с някои членове от Светия Синод на Българската православна църква.


Вечерта, кардинал Паролин ще вземе участие и в благодарствената литургия от 18,30 ч. в конкатедрален храм Свети Йосиф в София по повод 10 години от освещаването на храма и 180-та годишнина от пристигането на отците капуцини в България. По време на двудневната си визита кардинал Пиетро Паролин ще посети и някои от забележителности на столицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби