21.11.2008 11:41

Бутат сгради заради разширението на „Опълченска“

Видян 3977 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сградата на българската кожухарска индустрия, която от години изпъква с призрачното си присъствие на ул. „Опълченска“, предстои да бъде съборена след броени дни, научи 19`. Причината е предстоящо разширение на улицата в частта й от бул. „Стамболийски“ до бул. „Тодор Александров“. Това е първият подобект от отсечката „Стамболийски“ - „Сливница“. Шефът на дирекция „Контрол по строителството“ към Столичната община арх. Влади Калинов потвърди, но не се ангажира с конкретна дата. Не посочи и конкретна сума. Каза само, че събарянето ще бъде със средства на общината. Предстои изпълнителите, избрани от общината, да представят своите финансови разчети, за да бъде избрана, по думите му – по-добрата оферта.


Сградата няма да бъде взривявана, а ще бъде съборена по традиционен начин, каза още архитектът. За целта щели да бъдат затворени по едно платно на „Стамболийски“ и на „Опълченска“.


Разширението на улицата, която принадлежи към първостепенната улична мрежа и е част от първи градски ринг, предизвика препирни сред общинарите и заради съдбата на къщата-музей на вожда Георги Димитров. По проект постройката няма да бъде засегната от разширението и ще бъзе запазена, каза за 19` съветникът от БСП Росен Малинов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион