Свързани новини

06.06.2014 16:45

Българска компания организира възстановка на десанта в Нормандия

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес започнаха тържествата по повод 70-та годишнина от най-голямата десантна операция в цялата история на военното дело - десанта в Нормандия с кодово название „Овърлорд”. Това е и най-мащабното събитие от всички досега – с най-голям бюджет, общо 400 прояви и над 300 доброволци. Церемонията ще се предава по телевизията и ще се следи от един милиард зрители.


За ръководител на целия поддържащ персонал към събитието беше избран Милен Райков, изпълнителен директор на ДВЕ ИВЕНТС. Българският екип изгради платформа, дълга 300 м и широка 40 м, като тя е на 4 различни нива. Върху тази платформа ще се изнесе цялото събитие: тя помества както церемонията, така и цялата публика и предпазва природния терен, върху който се случва събитието. Основните организатори от EPS съобщават, че подобна платформа не е строена досега в Европа. Върху нея ще стъпят куп държавни и правителствени лидери, сред които френският президент Франсоа Оланд, американският му колега Барак Обама, руският президент Владимир Путин, британската кралица Елизабет Втора, белгийският крал Филип, германският канцлер Ангела Меркел и канадският премиер Стивън Харпър.


„Изключително сме щастливи и горди да се включим в това мащабно събитие. Работата ни е много отговорна, а удоволствието неповторимо. От малък това е най-любимата ми битка и съм препрочитал милион пъти за събитията тук преди 70 години.”, сподели развълнуван Милен Райков.


Екипът на ДВЕ ИВЕНТС участва в изграждането на цялостната инфраструктура на събитието: от изграждането на шатри, пресцентър, сцени, озвучителни кули, огради, предверие до поставянето на червения килим. 25 души се трудят в екипа на ДВЕ ИВЕНТС - височинни работници, екип мотокаристи, екип дърводелци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните