Валери Йорданов е ХЪШ, актьор, сценарист, режисьор, познат на широката публика с десетки запомнящи се изяви в киното и на театралната сцена

Свързани новини

29.08.2022 11:23

Актьорът Валери Йорданов с първи сборник с разкази

Видян 841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излезе от печат сборникът „Гризачи“. Автор на тези удивителни разкази от дядовци и внучета е талантливият български актьор Валери Йорданов, а корицата на изданието е дело на художника Стефан Касъров. Книгата съдържа кратки истории, разказани от дядовци и от внучета.


Героите имат свои пълнокръвни прототипи, хора, от които авторът се е възхищавал като дете: сурови в изпитанията, но и раними, по мъжки смели, но мъдри, тъгуващи, обичащи... Чудаци. Светът е уловен през погледите на изстрадания опит и на детската чувствителност, свързващи се в пространство, където понятията „родов корен“, „чест”, „достойнство” и „любов” са в основата на живота. Дядовци и внучета влизат в своеобразен романтичен диалог, чертаещ дълбинната, непрекъсната линия на съществуването.


Валери Йорданов е ХЪШ, актьор, сценарист, режисьор, познат на широката публика с десетки запомнящи се изяви в киното и на театралната сцена. През 2009 г. прави своя дебют като сценарист и режисьор в киното, заедно с Иван Владимиров, с филма „Кецове“, селектиран в програмата на няколко престижни фестивала. Има множество отличия за превъплъщенията си в театъра; последната му роля е Рамадан Дервишов в моноспектакъла „Караконджул“, за която печели ИКАР 2021. Настоящият сборник от „незаснети” разкази е дебютната му книга. Предстои нейната премиера в рамките на фестивала на изкуствата „Аполония“ в Созопол. Събитието ще се състои на 31 август, сряда, от 19:00 ч. в Художествената галерия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей