Свързани новини

27.09.2021 10:09

7 пъти по-бързи са лошите от добрите новини

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Негативната информация се разпространява 7 пъти по-бързо от позитивната, показват последните международни научни изследвания. Особено в период на коронавирусна пандемия и икономическа нестабилност, в какъвто живеем, това ни прави по-податливи на страховете, които пораждат непрекъснато връхлитащите ни лоши новини. Как да се справим с това е темата на нашия лайфхак днес?


На първо място психолозите препоръчват постепенно ограничаване на информационния поток, за да не се удавим в него. Колкото по-малко новини, толкова по-малко лоши новини.


Постепенно трябва да преминем към втората мярка – селектиране на източниците на информация. Можем да намалим поне облъчването от националните телевизии, които без друго са контролирани от политиците и техните олигарси, а не от журналистите, които виждаме на екрана. Или пък фейсбук детокс – за ден, за седмица или за по-дълго – сякаш сме в карцера на мрежата, но не наложен от нея, а доброволен.


Третата стъпка е да разменим времето, което преди това сме отделяли за информиране, за да го посветим на класически или просто хубави филми и книги, защото психолозите вече доказаха, че красотата, изкуството наистина играят ролята на терапия в посттравматичната ситуация, в която се намираме, а и изобщо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец