Свързани новини

27.03.2011 15:23

12-годишeн по-умен от Айнщайн

Видян 3213 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Момче на 12 години от САЩ задмина коефициента на интелигентност на Алберт Айнщайн. IQ-то на феномена Джейкъб Барет е 170, а това на великия физик от Улм (Гер) е 160. Американчето вече е развило и своя собствена Теория на относителността. Впечатлени професори от  университета в 6-милионния американски щат Индиана мислят да предложат на момчето работа като изследовател по математика. Барет е успял само за седмица да изучи алгебра, геометрия и тригонометрия, съобщава електронното издание на Дейли мейл. Световно известният експерт в сферата на висшата математика Скот Тремейн, лично е установил автентичността на теорията на 12 годишния гении. 

„Изумен съм от интереса на момчето към физиката и от количеството на знанията, който то е придобило за толкова кратко време! Теорията, която Джейкъб развива, включва едни от най-големите проблеми в съвременната астрофизика. Всеки, който реши тези проблеми, ще се нареди на опашката за Нобелова награда“, пише Тремейн в писмо до родителите на Джейкъб, който по ирония на съдбата също като Айнщайн е от еврейски произход.

Интересно, е че детето е с диагноза синдром на Аспергер, лека форма на аутизъм, от най-ранна възраст. Синдром на Аспергер е разстройство на развитието, което продължава през целия живот и засяга начина, по който човек комуникира и се отнася с околните.  Тяхната способност да създават приятелства е ограничена поради тяхната ограничена способност да разбират емоциите на другите хора.

До 5-годишна възраст родителите на Джейкъб не са имали представа за неговите способности. Тогава той обаче започнал да реди пъзели от по 5000 парчета. Когато станал на 8 години, завършил училище и започнал да посещава Университета в Индиана, по специално, катедрата по астрофизика.

Според родителите на Джейк той има проблеми със съня, защото по цяла вечер сънува числа. И проф. Джон Рос изказа изумлението си от Джейк, за представянето му по време на лекциите, които той изнася в университета.“Когато задавам въпрос, той е винаги две стъпки напред на лекцията. Тогава целия клас замлъква и всички го зяпват... Горкото момче“, споделя професорът.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец