Свързани новини

05.09.2013 16:59

Все повече деца стават жертва на онлайн тормоз от връстници

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все повече български деца стават жертви на онлайн тормоз от страна на свои връстници. Най-често потърпевши са момичетата на възраст между 12 и 15 години, като нерядко се стига до саморазправа между деца и между родители.


Това стана ясно по време на днешното обучение на учители от Русе, водено от председателя на Международната академия за обучение по киберразследвания Албена Спасова и координатора на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов, предаде БГНЕС.


Наблюденията на Националния център за безопасен интернет сочат, че онлайн тормозът от връстници въздейства най-силно върху детската психика. "Всички знаете, че тормозът в училище си е от край време и ще си продължи, докато го има училището, но интернет даде възможност този тормоз върху определен вид деца да стане 24-часов. Постоянно при нас идват сигнали и се занимаваме най-вече с момичета във възрастта 12 до 15 години, които лично са качили свои голи снимки някъде в интернет, след което това нещо бързо се разбира от техни връстници, тези снимки започват бързо да се разпространяват и се получава един масов тормоз", сподели Георги Апостолов.


Средно между 10 и 20 случая годишно са свързани с посегателства на педофили върху деца чрез интернет. Обикновено жертвите са по-лабилни и заедно с това са дали прекалено много информация за себе си в интернет. "Това са деца, които са привлекли вниманието на педофилите със своето поведение, със снимките, които публикуват, с комуникацията, която е по-провокативна и разкрива някаква уязвимост или засилен интерес към сексуалната тематика. Педофилите се представят за техни връстници, а сега вече фейсбук е мястото, където те контактуват с децата, за да ги изведат до скайп, където започва обработката", казва Апостолов, допълва БГнес.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей