Добре известно е, че Toyota е глобална марка и като такава предлага на пазара превозни средства според вкусовете на различните пазари.

Свързани новини

12.04.2024 09:50

Toyota пусна нов SUV за 8600 евро

Видян 11134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Добре известно е, че Toyota е глобална марка и като такава предлага на пазара превозни средства според вкусовете на различните пазари. В този случай японският концерн създаде нов градски SUV, който се казва Taisor и ще се състезава на пазара в Индия с автомобили като Hyundai Venue, Renault Kiger и Nissan Magnite.

Моделът е специално разработен за развиващи се пазара, като е част от стратегическото партньорство на Toyota със Suzuki. Той произлиза директно от Suzuki Fronx и е най-евтиният SUV на Toyota в този регион на света.

Външният вид на Taisor следва този на Fronx, но разполага с различна решетка, както обикновено се случва при подобно сътрудничество между два производителя. Променени са и 16-инчовите алуминиеви джанти, хромираните вложки, LED светлинният подпис и цветовата палитра.

В салона са променени само логата. Акцентите включват мултимедийната система с 9-инчов екран тип „таблет“, различни текстури и цветове на материалите, както и оборудване като Apple CarPlay и безжичен Android Auto, 360-градусова камера, индукционно зареждане на телефона, достъп и стартиране без ключ, както и автоматичен климатик.



Новият SUV на японската марка ще се предлага с избор от два двигателя. Основният е 1,0-литров с 3 цилиндъра и турбо, който развива 100 к.с. Другият вариант е 1,2-литров атмосферен с 4 цилиндъра и мощност 90 к.с. В зависимост от версията скоростната кутия може да бъде петстепенна механична или шестстепенна автоматична.

Очевидно външните размери са същите като тези на Fronx, тоест 3995 мм дължина, 1765 ширина и 1550 височина. Както стана ясно, Индия ще бъда основният пазар на Taisor, като там началната цена е 774 000 рупии, което се равнява на едва 8600 евро. По-късно Toyota ще предложи автомобила и на пазарите в Южна Африка и Близкия Изток.



Що се касае до Европа, там появата на евтиния SUV изглежда невъзможна. Toyota се радва на отлични резултати на Yaris Cross, който се задвижва от хибридна система със 130 к.с. В също време обаче марки като Opel, например, имат по два градски SUV в гамата си, така че всичко е възможно.

Източник: automedia



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -