Свързани новини

11.03.2020 13:30

София: Използвайте повече е-услуги, ето кои предлага общината

Видян 2874 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Заместник-кметът по дигитализация на София съобщи чрез социалните мрежи какво общината е направила вече, така че да облекчи административните услуги за хората по електронен път: „Във връзка с препоръките на оперативния щаб на Столичната община за максимално ограничаване на социалните контакти с цел превенция на разпространението на #COVID19, информираме гражданите за възможностите за комуникация с администрацията по електронен път:


????На адрес https://call.sofia.bg/ (Информационна система на Контактния център на Столична община) могат да се подават:


✔️ неспешни сигнали, свързани с проблеми в градската среда, като не се изисква предварителна регистрация;


✔️ писма, жалби, предложения, заявления за достъп до обществена информация. Изисква предварителна регистрация, като потребителят задължително трябва да посочи във формата за регистрация актуален e-mail адрес.


????Чрез изпращане на съобщения към Столична община в Системата за сигурно електронно връчване (edelivery.egov.bg/Account/Login).


✔️ Всеки гражданин може да се регистрира в Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), като се идентифицира с Персонален Идентификационен Код на НОИ или с Квалифициран електронен подпис (КЕП).


✔️ През ССЕВ могат да се подават писма, жалби, сигнали, предложения, заявления за достъп до обществена информация, както и искания/заявления за електронни услуги, подписани с КЕП.


????На адрес szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient може да се направи справка за дължимите данъци и такси към Столична община и да се заплатят задълженията по електронен път с дебитна или кредитна карта.


Справката е достъпна чрез:


✔️ ЕГН/Булстат/ЛНЧ и ПИН, издаден от общината;


✔️ Персонален идентификационен код, издаден от Национална агенция за приходите (ПИК на НАП);


✔️ Квалифициран електронен подпис (КЕП) на физическо лице.


????На адрес https://usl.sofia.bg е осигурена възможност за заявяване по електронен път на административни услуги от категориите „Гражданска регистрация“, „Местни данъци и такси“, „Общинска собственост“ и „Туризъм“.


❗Предоставянето на електронни административни услуги изисква задължителна регистрация в системата за електронни услуги и наличието на квалифициран електронен подпис (КЕП).


Оторизираните за България доставчици на електронни подписи са:


• "Информационно обслужване" АД


• "Инфонотари" ЕАД


• "Борика" АД


• "Система за електронни плащания/СЕП България" АД


• "Евротръст Технолъджис" АД


Информация за предварителните изисквания и настройки, които са необходими за използване на електронните услуги, може да намерите в меню „Въпроси/отговори“ (https://t2m.io/wQL2XMQC), „Инструкция за ползване на квалифициран електронен подпис (КЕП)“ - https://t2m.io/buGjXv3t


#COVID19 #coronavirus #коронавирус“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот