Ако Risi се върне към състезанията за прототипи на най-високо ниво, такава кампания едва ли ще се осъществи преди 2024 г.

Свързани новини

11.10.2022 09:56

Risi Competizione се завръща с автомобила LMH на Ferrari?

Видян 4630 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Джузепе Ризи оценява възможността за завръщане към състезанията за прототипи на най-високо ниво с хиперавтомобила на Ferrari за Льо Ман, като същевременно потвърждава присъствието си на състезанията в Дейтона и Себринг през следващата година с новия 296 GT3.


Собственикът на екипа на Risi Competizione заяви пред радио IMSA по време на Motul Petit Le Mans, че "проучва" възможността да участва в кампанията на все още неозаглавения автомобил Ferrari LMH, който ще дебютира в Световния шампионат за издръжливост на ФИА в клас Hypercar догодина.

 
През последните две десетилетия дългогодишният отбор на Ferrari се занимаваше основно с GT машини на Prancing Horse.


Въпреки това компанията се състезава с прототипа 333 SP както в Северна Америка, така и в Европа, като печели победа в класа на "24-те часа на Льо Ман" и обща победа в първото състезание Petit Le Mans през 1998 г.


За последно Risi се състезаваше с прототипни машини през миналата година, когато участва в избрани кръгове на WEC, както и в "24-те часа на Льо Ман" с автомобил Oreca 07 Gibson LMP2.

 
Ако Risi се върне към състезанията за прототипи на най-високо ниво, такава кампания едва ли ще се осъществи преди 2024 г.


Директорът на Atitivate Sportive GT на Ferrari Антонело Колета не само изключи възможността за клиентски автомобили през първата година на програмата, но и самият Ризи заяви пред Sportscar365, че плановете на LMH в момента са далеч от конкретика.


Автомобилът, конструиран съгласно правилата LMH на ACO, ще може да се състезава в класа GTP на IMSA WeatherTech SportsCar Championship благодарение на забележителното споразумение за сближаване между IMSA и ACO, което ще влезе в сила от следващата година.

 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец