Базираната в Маями компания Doroni започна да приема предварителни поръчки за своите "лични" летателни апарати. Неотдавна компанията показа пилотската кабина на своя самолет H1 на изложението EAA AirVenture в Уисконсин, като използва VR слушалки за симулиране на излитане, полет и кацане.

Свързани новини

06.11.2022 09:11

Нов електрически "летящ автомобил" може да се управлява с шофьорска книжка - и ще се побере в гаража ви

Видян 24229 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Базираната в Маями компания Doroni започна да приема предварителни поръчки за своите "лични" летателни апарати. Неотдавна компанията показа пилотската кабина на своя самолет H1 на изложението EAA AirVenture в Уисконсин, като използва VR слушалки за симулиране на излитане, полет и кацане.

Doroni се насочва към пазар, различен от този на повечето производители на eVTOL, които произвеждат въздушни таксита за вътрешноградска употреба. Вместо това компанията се насочва към персонални пилоти, подобно на Джетсън, със самолет, за който твърди, че ще бъде интуитивен и много по-лесен за управление от хеликоптер или конвенционален самолет.


Представители на компанията заявиха в уебинар, че планират да "демократизират" авиацията с "полуавтономен" самолет, предназначен за безопасност. Главният изпълнителен директор Дорон Мердингер заяви, че всеки, който притежава стандартна шофьорска книжка за автомобил и 20-часов курс на обучение, би трябвало да може да управлява H1.


Двуместният летящ автомобил има два комплекта крила с големи вентилатори, 500-килограмов полезен товар и колела - последната характеристика е необичайна, тъй като повечето eVTOL обикновено се приземяват на площадки. H1 е проектиран така, че да се вкарва в стандартен гараж и да се зарежда през нощта.




Извивките на фюзелажа и големите вентилатори придават на H1 футуристичен, но също толкова ретро вид. Очаква се пробегът на H1 да бъде 60 мили, а максималната скорост - 140 км/ч. Мердингер заяви, че батерията може да се зареди от 20 до 80 процента за около 20 минути. Той ще има и парашут за безопасност.

Компанията изгражда първите си два прототипа в ново съоръжение в Маями, като целта е през следващите няколко месеца да бъде завършен първият пълномащабен летящ модел.
Doroni H1 е проектиран така, че да се побере в гаража ви.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби