24.11.2016 10:21

NextEV пусна „най-бързия в света електрически автомобил“

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Китайска фирма производител на електрически коли NextEV тази седмица стартира новата си марка NIO. Под това име компанията представи това, за което твърди, че е най-бързият електрически автомобил в света, съобщи Greentech.bg.


„Откриването“ се състоя в галерия Saatchi в Лондон в понеделник. Там инженерният екип, който стои зад NextEV NIO – екип от „Formula E” – представи електрическия „суперавтомобил“ NIO EP9, който миналия месец счупи рекорда за бърза обиколка на пистата Нюрбургринг Нордшлифе. Тогава машината измина 20.8 км за 7 минути и 5.12 секунди.


Според автомобилопроизводителя, NIO EP9 разчита на 1MW на енергия – еквивалент на 1360 к.с. – и може да ускори до 257 км/ч за 7,1 секунди. Развива максимална скорост от 313 км/ч. Колата е проектирана така, че да може да се зарежда за 45 минути и да има пробег от 427 км.


Автомобилът е създаден с мисълта да може да „побере най-новите технологии за автономно управление“. Отвътре возилото се отличава с интелигентен цифров интерактивен интериор, съобщиха от компанията.


Въпреки това, колата със сигурност няма да осъществи пробива, за който мечтае индустрията на електромобилите – а именно бързото навлизане на масовия пазар. Говорител на NextEV заяви пред Fortune, че колата ще струва около 1,2 млн. долара.


Уилям Ли, основател и председател на NextEV, наречен колата „заявка за визията [на NextEV] и техническите и производствени възможности“.


„NIO EP9 е създаден да надскочи възможностите и е първият етап от автомобилното производство на NIO“, каза Ли в изявление. „Това е продукт, който е най-доброто в класа си, който показва какво е възможно при електрическите превозни средства днес. Ние вярваме, че когато удоволствието от преживяването в електромобила надхвърля очакванията, електрическите превозни средства ще се превърнат в естествен избор за всеки“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби