А Европа може да се сбогува с комбито на C-класата през 2028 г. и с комбито на E-класата през 2030 г. Следващото поколение на CLA-класата ще премине на батерийно задвижване през 2025 г. и ще предложи последния shooting brake в гамата. Възможно е още две цели продуктови гами сред B-класата, GLA-класата и GLB-класата да бъдат премахнати.

Свързани новини

08.02.2023 09:48

Мерцедес спира 19 от 33 -те си модификации

Видян 5762 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откакто Ола Калениус пое поста главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz през 2019 г. , шведът се занимава с прекъсване и орязване на структурата и моделното портфолио на компанията. Изданието Car and Driver съобщава, че предстои да бъде извършено още едно масово изтребление. След като журналистът Георг Качер разговаря с мениджъри на Mercedes в две основни локации в Германия, той пише:

 "Въз основа на това, което видяхме, от 33-те типа каросерии, които Mercedes предлага в момента между Европа и САЩ, само 14 ще оцелеят. " Както винаги се случва при тези усъвършенствания с цел увеличаване на пазарния дял, възвръщаемостта на инвестициите и изразяването на марката, войниците на първа линия, които биват покосени първи, са купетата, кабриолетите и комбитата. Един от мениджърите казва на Качър: "В крайна сметка просто не се нуждаем от комбита [вагони] или от слабо представящи се предложения с две врати, за да увеличим обемите. "


Знаехме, че A-класата е изпепелена, а квартетът купе и кабриолет на C-класата и E-класата ще се превърне в два автомобила - купе и кабриолет на CLE-класата. CLS-класата е на смъртна присъда от три години и ще бъде убита през 2024 г. AMG GT 4-Door е на пазара по-малко от пет години и очевидно ще последва CLS в забвение през 2024 или 2025 г.

 През 2026 г. ще се появи нов модел с 4 врати, задвижван от батерия вместо от голям хибриден V8, придружен от електрическо купе AMG GT с батерия, както и от малко по-просторен AMG SL във варианти Mercedes-Benz и Mercedes-Maybach. Mercedes показа най-новия GLC миналото лято, а преди няколко дни - най-новия GLE. Те ще получат нови поколения само като истински кросоувъри с четири врати, тъй като купетата им няма да преминат към новия модел.

А Европа може да се сбогува с комбито на C-класата през 2028 г. и с комбито на E-класата през 2030 г. Следващото поколение на CLA-класата ще премине на батерийно задвижване през 2025 г. и ще предложи последния shooting brake в гамата. Възможно е още две цели продуктови гами сред B-класата, GLA-класата и GLB-класата да бъдат премахнати.


 Единствените нишови модели, които марката ще толерира, са тези, които носят огромни приходи, така нареченият "Top-End", като Maybach и лимитираните серии Mythos. Традиционните модели на Mercedes, наречени "Core Luxury", ще се фокусират върху луксозното удобство за пътниците в автомобила и извън него с функции като по-големи батерии, по-бързи възможности за зареждане и по-дълъг пробег. Качер споделя, че са му казали:

 "Най-съществените елементи на устойчивите съвременни луксозни автомобили са пространството и времето. . . Това е нашият приоритет номер 1 - не още един моден стил на каросерията, модел, който работи само в Европа, или последен опит в умиращ сегмент.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак