17.02.2009 14:55

Любимците на народа

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На фона на световния срив при търсенето на автомобили и затягането на банковото кредитиране, у нас се откроява една компания, която очевидно е подмината от кризата. Според данните на асоциацията на автомобилните производители общият спад на покупките на нови коли през януари спрямо същия месец през миналата година е цели 46%, изразяващи се в 2200 возила. Всички компании са пострадали тежко от ситуацията, с изключение на Ситроен. Не само, че отбелязва ръст в продажбите, но френският концерн се превръща в лидер на родния пазар, застигайки традиционните любимци на народа.


Въпреки че най-голям дял има Фолксваген със своите 278 продадени леки коли, данните на практика отчитат сериозен срив на германците, които година по-рано реализират около 40% повече бройки. Така Ситроен атакува върха с 268 реализирани от „Автомотор корпорация“ продажби, или 11% ръст. Лидерите през последните години Тойота и Опел дишат прахта на французите съответно със 164 и 163 продадени коли, колкото има и Пежо. Търговията при комерсиалните Фордове се е свлякла с цели 42% до 238 коли. Едва 10 бройки са закупени през януари от румънските Дачии. 110 купувачи пък са се спрели на Шкода. С по 1 бройка са се отбелязали американските марки Кадилак, Крайслер и Хамър, както и италианската Ланча.


Основен принос за ръста на Ситроен имат моделите C3 и С4. По-малкият е предпочитан както от дамите, така и от мъжете. С3 се предлага с 4 бензинови двигателя. Първият 1.6-литров, 16-клапанов агрегат генерира 110 к.с., които осигуряват завидна пъргавина на колата. Свръх икономичните 1.4-литрови двигатели, единият от които с 4 клапана на цилиндър, възпроизвеждат съответно 90 к.с. и 75 к.с. Малолитражният бензин 1.1 разполага с 61 к.с. под капака, които са напълно достатъчни на лекото купе. Дизеловите агрегати са 2 на брой с кубатура 1.4 л. Hdi92 разполага с турбо. Hdi70 е оборудван с Common Rail система от второ поколение и съчетава икономичност, безшумност и динамика. При модификацията X-TR от класа SUV се залага на простора и комфорта. Цените на С3, който се предлага и с панорамен покрив започват от 20  000 и стигат до 27 400 лв.


При С4 дизелите Hdi92 и Hdi110 предлагат зашеметяващо нисък разход на гориво за габаритите на купето, а именно 4,4 и 4,6 л при комбиниран пробег. Бензиновият VTI, разполага със 120 к.с., а HTP със 150 к.с. Хечбекът се предлага както с ръчна, така и с автоматична скоростна кутия. Към модела се предлага и навигационна система May Way, снабдена с цветен 7-инчов екран. Модификациите на С4 вървят от 26 900 до 40 100 лв. за 2-литровия Hdi FAP 140.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни