Ще бъдат направени 12 модела по поръчка и всеки вече е продаден.

Свързани новини

10.08.2023 09:40

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster дебютира с 1817 к.с., цена от $3 милиона

Видян 7349 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще бъдат направени 12 модела по поръчка и всеки вече е продаден.

Hennessey обеща дебют, свързан с Venom F5, на 18 август по време на седмицата на автомобилите в Монтерей. Очевидно това е за лично разкриване, защото получаваме цялата информация за новия F5 Revolution Roadster точно сега, 10 дни преди появата му в The Quail.




Както се очакваше, Hennessey е наситила своя хиперавтомобил с отворен покрив със същите аеромобилни подобрения, фокусирани върху пистата, които видяхме през януари с дебюта на твърдия покрив F5 Revolution. Тази кола всъщност беше тийзната през май, когато Hennessey сподели снимка във Facebook на шефа на компанията Джон Hennessey, стоящ с легендата на NBA Майкъл Джордан до черен Venom F5. В публикацията се казва, че колата е „специален Venom F5 за специален приятел“ и сега разбираме защо. Само част от колата се виждаше на това изображение, но изглежда точно като F5 Revolution Roadster, който виждаме сега, чак до черното покритие с жълта облицовка.

Ако сте запознати с F5 Revolution, няма да намерите визуални изненади в Revolution Roadster. Той получава нови елементи с по-големи сплитери и дифузори, голямо старо крило отзад и гмуркащи равнини в ъглите на предната скоба. И да, има покрив за двигателя въпреки подвижния покрив на тази кола. Той е свързан с капака на двигателя и припокрива леко кабината, когато покривът от една част е изваден.

Говорейки за това, покривът на F5 Revolution Roadster е изработен от твърд композит от въглеродни влакна и е облицован с Alcantara отвътре. Hennessey казва, че е закрепен във фиксирана позиция с резета с висока якост и тежи само 18 паунда за лесно отстраняване. Освен това компанията от Тексас обяснява, че Roadster е „изчерпателно реконструиран от своя брат купе“, въпреки че точните промени не са описани подробно.

6,6-литровият V8 двигател с двойно турбокомпресор е същият, както беше, и в това няма нищо лошо. Развивайки 1817 конски сили, Venom F5 живее в рядък въздух с максимална скорост, която може да надхвърли 300 mph. Все още не е имало официален опит за достигане на максимална скорост, но с добавените аерокомпоненти на Revolution е съмнително тази насочена към пистата версия – било то купе или кабриолет – да е способна на такива скорости.





Hennessey ще построи само 12 F5 Revolution Roadsters на цена от $3 милиона всеки и те вече са разпродадени. Публикацията на компанията във Facebook от май предполага, че Майкъл Джордан има първия, въпреки че говорител на Hennessey не може да потвърди това. Въпреки това можем да потвърдим, че всеки F5 Revolution Roadster ще бъде уникален, включващ различни комбинации от цветове и тапицерия. Автомобилът, който се вижда тук, е първият от петте модела Bare Carbon, включващ открити въглеродни влакна с жълта облицовка.




Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните