Поръчан от неназован колекционер на Bugatti с дълбока признателност за над 100-годишната история на автомобилния производител

Свързани новини

17.08.2023 09:30

Bugatti Chiron Golden Era дебютира с ръчно нарисувани скици върху каросерията

Видян 8510 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завършването на този персонализиран Chiron Super Sport отне две години, а само скиците отнеха 400 часа работа.

С достатъчно пари, купувачите на Bugatti могат да персонализират колите си както пожелаят чрез програмата Bugatti Sur Mesure, която гордо се гордее с „почти безкрайни“ възможности за персонализиране. Но един клиент наистина избута това твърдение до краен предел с красивото Bugatti, което виждате тук – автомобилът Chiron Super Sport Golden Era.

Поръчан от неназован колекционер на Bugatti с дълбока признателност за над 100-годишната история на автомобилния производител, автомобилът от Златната ера отне две години, за да бъде завършен с 400 часа, посветени на произведенията на изкуството, които виждате от двете страни на автомобила. Той включва сложни ръчно нарисувани скици, които дизайнерите са нарисували директно върху каросерията със специални химикалки. Bugatti казва, че това е един от най-предизвикателните проекти по поръчка, които компанията някога е предприемала – и е очевидно защо.




„От самото начало ни беше много ясно, че можем да постигнем автентичен завършек на тези скици (а при Bugatti автентичността е от първостепенно значение), ако действително използваме химикалките, които използваме за скициране на хартия – всичко друго би довело до нещо, което изглежда фалшиви или с ниско качество", отбеляза Ахим Аншайд, бивш директор по дизайна на Bugatti, който ръководи проекта. „Ето защо трябваше да намерим процес, който да ни позволи да използваме химикалки и да правим всички скици на ръка, директно върху боята.“

Страната на пътника показва 26 уникални рисунки с икони като Type 41 Royale и Type 57 SC Atlantic, докато страната на водача има 19 скици, документиращи историята на Bugatti от 1987 г. насам. Това включва модерни бъгове като EB110, Veyron и Chiron, както и емблематичен двигател W16.

Двуцветно градиентно боядисване действа като платно за тези персонализирани портрети. Nocturne Black на предната част се слива с нова за този автомобил Dore златна боя, която се простира от А-колоната до задната част на автомобила.





Сложното произведение на изкуството се простира и върху кабината. Всеки панел на вратата е ръчно рисуван с три икони на Bugatti в EB110, Veyron и Chiron от едната страна и Type 35, Type 57 SC Atlantic и Type 41 Royale от другата. На други места има фини шевове от Златната ера и ръкописно обозначение „Едно от едно“.

Цената? Не е от значение – този единствен по рода си Chiron Super Sport няма да бъде копиран. Но като се имат предвид някои от разходите за други еднократни модели на Bugatti, очакваме този да бъде в милиони. Колата ще бъде изложена по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей, преди да се отправи към гаража на един много богат колекционер.





Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката