Свързани новини

17.09.2013 13:29

Бил Гейтс остава най-богатият американец

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бил Гейтс за поредна година оглави класацията на Forbes на най-богатите американци. Състоянието на основателя на Microsoft се оценява на 72 млрд. долара.


Същевременно Уорън Бъфет успява да се придвижи напред, заемайки второто място в класацията, след като е успял да добави 12,5 млрд. долара към богатството си.


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се завърна в топ 20, след като акциите на социалната мрежа се “нагорещиха”. За първи път от 2008 г. Карл Айкън, който изгуби битката за Dell, е изпаднал от топ 20 на най-богатите американци.


Трети в класацията е Лари Елисън, а топ 10 се допълва от Чарлз Кох, Дейвид Кох, продуцентката Кристи Уолтън, Джим Уолтън, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.Общият размер на богатството на 400-те американци, включени в класацията, се оценява на 2,02 трлн. долара, което е с 300 млрд. повече спрямо миналата година и двойно повече в сравнение с преди 10 години, изчисляват от изданието.


Пет години след началото на кризата те са успели да си възстановят загубите заради финансовия срив. Средното нетно богатство на 400-те милиардери се изчислява на 5 млрд. долара – с 800 млн. долара повече спрямо миналата година. Минималният размер на състоянието за включване в класацията е 1,3 млрд. долара.


В списъка има 20 нововключени – Майкъл Рубин, собственик на Fanatics, Джеймс Сътън, който притежава едни от най-скъпите маказини на Пето авеню и Таймс Скуеър в Ню Йорк, Робърт Пера от Ubiquiti Networks и други.


Само 30 от включените в списъка са намалили състоянието си спрямо миналата година, а 28 са изпаднали от класацията, като 6-ма са починали, включително Рей Долби, пионерът на съраунд саунд системите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което