Свързани новини

16.12.2021 16:38

$6,5 млн. за часовник

Видян 3126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди седмица от аукционната къща Phillips обявиха, че ще пуснат на търг първия от общо 170-е часовника от лимитираната серия стоманени бижута на Patek Philippe Nautilus, на чийто циферблат е изписана марката Tiffany Blue, предаде special.bg.

След тази предварителна информация заваляха коментари – очаквайте рекордни суми, с които ще се наддава за ценния часовник. Но резултатът надмина и най-смелите очаквания – първият часовник от серията бе продаден за рекордните 6.5 млн. долара, което е 130 пъти по-голяма сума от прогнозираната.

Безспорно, към днешна дата стоманените Nautilus са сред най-търсените часовници в света – през лятото един от първите модели за 2021 г., който бе с маслиненозелен циферблат, бе продаден за рекордните 490 хил. долара.

От друга страна при последния аукцион на модела на Patek Philippe Nautilus има две обстоятелства, обясняващи в известен смисъл рекорда.

Първото – надписът върху циферблата Tiffany Blue и характерният му цвят, напомнящ на известните кутии за скъпоценности на американската бижутерска къща. Второто – фактът, че всички приходи от продажбата на часовника ще отидат за природозащитната организация The Nature Conservancy.

Както е добре известно, благотворителният характер на аукционите винаги води до повишаване на цените на продаваните предмети.

Ако се питате защо Patek Philippe Nautilus са пуснали само 170 броя часовници – Nautilus Ref. 5711/1A-018, със специфичния цвят и надпис, отговорът далеч не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби