С кодово име K1, това бързо електрическо Porsche ще превозва до седем пътника в каросерия, наподобяваща SUV

Свързани новини

03.08.2023 09:35

2027 Porsche K1: Нещо за електрическото SUV

Видян 8918 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С кодово име K1, това бързо електрическо Porsche ще превозва до седем пътника в каросерия, наподобяваща SUV

Какво е: Porsche продължава да се движи по електрифицираната магистрала тук и е в ход разработката на неговия изцяло електрически триредов SUV, известен като K1. Поставяме "SUV“ в кавички, защото мълвата на улицата предполага, че открито спортният луксозен автомобил вероятно ще прилича на седан толкова, колкото и на типичен спортен автомобил. Наистина, доклади, цитиращи хора, които са видели представяне на концепцията, твърдят, че нейният стил е необичаен за Porsche, така че не очаквайте просто да изглежда като по-дълъг Cayenne или Macan, отличаващ се главно с наличието на трети ред. Независимо от външния му вид, Porsche ще позиционира K1 над Cayenne в моделната си гама.








Защо има значение: В голямата картина K1 представлява още едно допълнение към гамата електрически превозни средства на Porsche, тъй като марката има за цел да постигне целта си да направи 80 процента от своите предложения електрически до 2030 г. (Главният изпълнителен директор Оливър Блум предположи, че само 911 може да е безопасно от това да стане напълно електрифициран.) Заедно със съществуващия Taycan EV на компанията и бъдещите еволюции на този модел, Porsche се очаква своевременно да предложи електрически версии на Macan, 718 Boxster и Cayman, Cayenne и Panamera. От гледна точка на пазарния дял, немският производител би трябвало да се възползва само от предлагането на седем пътнически, триредов семеен/хора влекач, тъй като това е сегмент, в който той не играе днес, което означава, че клиентите, които желаят такова превозно средство, трябва да вземат техния бизнес другаде.


Платформа и силово предаване: K1 ще бъде изграден върху разработената от Porsche архитектура за електромобили от следващо поколение на Volkswagen Group, наречена SSP (Scalable Systems Platform). Той може да се похвали с 900-волтово бързо зареждане, с двумоторна задвижваща система, която се очаква да достави поне 650 к.с. и пиков потенциал на мощност над 1000 к.с.




Прогнозна цена: Не е изненадващо, че цялата тази напреднала технология на Porsche няма да бъде евтина, с цена, която вярваме, че ще бъде някъде около 200 000 долара, когато излезе на улицата.


Прогнозна дата за пускане в продажба: Ще отнеме известно време, докато се появи на улицата, като се очаква да бъде пуснат в продажба най-рано през 2027 г.




Източник: motortrend.com




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,