2026 Cadillac Vistiq

Свързани новини

26.12.2023 08:00

2026 Cadillac Vistiq е най-новият EV SUV на марката с уникално име

Видян 9307 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическите модели на Cadillac пропускат общите буквено-цифрови имена в полза на уникални имена, които имат наставка „iq“ (препратка за "високоинтелигентен" автомобил). Засега Lyriq е единственият, който е пуснат в производство, но луксозната марка на GM е все по-близо до бързо разрастване. Наред с целенасочено малкото количество, ръчно изработен флагман Celestiq, компанията разкри предстоящи EV SUV като пълноразмерния Escalade IQ и субкомпактния Optiq. Сега 2026 Cadillac Vistiq се присъединява към този списък.


Първи поглед към Vistiq

Vistiq, за който просто не можем да не мислим звучи като рецепта за сърбящи очи, тъй като е красиво стилизиран триредов SUV. Cadillac казва, че ще се настани между средноразмерния Lyriq и по-големия Escalade IQ. Понастоящем не знаем никакви размери на Vistiq, но съдейки по тази част от информацията, както и по това, което можем да видим на снимките, той вероятно ще бъде подобен по размер на триредовия среден SUV XT6 с газов двигател .

От това, което можем да разберем от единствените две изображения, които Cadillac пусна на Vistiq, той има висок таван, който изглежда осигурява прилично пространство за главата и на трите реда. Неговите гладки страни на корпуса имат изскачащи дръжки на вратите, има вкусно количество лъскави орнаменти, а осветената му решетка и външни осветителни елементи имитират външния вид на модулите, наблюдавани при Lyriq и Escalade IQ. По-внимателна проверка на подвижния състав на Vistiq разкрива набор от 55-сантиметрови колела, монтирани на всесезонни Michelin Pilot Sport с размер 295/40ZR-20 отзад.



Потенциалното задвижване на Vistiq

Visitq, който се вижда на тези снимки, има емблема "600E4" на задната врата. Въпреки че нямаме официални подробности за задвижването, това предполага, че той споделя настройка с двоен двигател с Lyriq 600E4. Този модел със задвижване на всички колела може да се похвали с 500 конски сили и въртящ момент от 450 фунта фута. Предполагаме, че по-големият Vistiq ще бъде поне еднакво мощен. Подобно на Lyriq, Vistiq е базиран на платформата за батерии Ultium на GM, така че е възможно да се предлага и с по-малко мощна конфигурация със задвижване на задните колела.

Cadillac казва, че повече подробности за 2026 Vistiq, като наличните му функции и цени, ще бъдат обявени някъде през следващата година. Това е и когато очакваме да влезе в производство.

Източник: caranddriver



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей