Honda Prologue

Свързани новини

30.06.2023 10:11

2024 Honda Prologue ще има вградена информационно-развлекателна система на Google

Видян 4597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Honda Prologue от 2024 г. ще бъде първият специализиран електрически SUV на Honda и ще споделя платформата, електрическите двигатели и батерията си с архитектурата Ultium на General Motors, която поддържа автомобили като Chevrolet Blazer EV. Макар че Prologue ще споделя много компоненти с автомобилите на GM, той ще изглежда доста различно, тъй като дизайнерското студио на Honda е отговорно за изработването на интериора и екстериора.


Prologue ще бъде по-голям от Honda CR-V през 2023 г. и ще има повече вътрешно пространство за пътници и товари благодарение на по-дългото си междуосие и по-добрата опаковка. Въпреки че Honda показа няколко снимки на Prologue, автомобилният производител не е споделил никакви подробности за неговата ходова част, включително за мощността или пробега му. Ще се предлага задвижване на всички колела, а ние очакваме Prologue да измине 300 мили (482км) с едно зареждане.


Въпреки че Prologue ще се базира на Chevrolet Blazer EV и ще се произвежда в завода на GM в Рамос Ариспе, Мексико, между двата модела ще има съществени разлики. Honda обяви, че нейният SUV ще има стандартно вградена информационно-развлекателна система на Google и ще поддържа безжични Apple CarPlay и Android Auto, което е голяма промяна в сравнение с Blazer EV, който няма да има CarPlay. В интервю за MotorTrend Радж Манаккал, помощник-вицепрезидент по дигиталните услуги в Honda и Acura, заяви, че автомобилният производител винаги търси най-доброто потребителско изживяване и наличието на CarPlay и Android Auto в техните автомобили е доказателство за това мислене.


Honda ще дебютира със своя собствена електрическа архитектура, наречена e:Architecture EV, през 2026 г., но ще продължи партньорството с GM за разработване на достъпни електрически автомобили, планирано за 2027 г. Honda не е обявила какви автомобили ще се базират на собствената ѝ платформа, но автомобилният производител ще пусне на пазара 30 нови електрически автомобила до 2030 г. в световен мащаб.


Използвайки платформата Ultium на GM, Honda Prologue ще бъде тясно свързана с Chevrolet Blazer EV. Очакваме Prologue да се предлага със задвижване на предните колела, задвижване на задните колела или задвижване на всички колела. Базовата версия на Prologue вероятно ще бъде тясно свързана с Blazer 1LT, който е с предно предаване и се очаква да измине 247 мили. Средните и горните модификации на Prologue може да са комбинация от вариантите 2LT и RS на Blazer. Първият позволява на купувача да избира между FWD и AWD с пробег до 293 мили, докато вторият може да бъде с FWD или RWD и предлага до 320 мили с едно зареждане.



Докато Blazer EV има вариант SS, очакваме еквивалентът на Honda да бъде Acura ZDX Type S, който също споделя платформата на Blazer. Въпреки че не са публикувани данни за мощността, Chevy заяви, че Blazer EV SS ще бъде мощно чудовище, разполагащо с 557 к.с. и 648 Нм въртящ момент.


Въпреки че Chevrolet неотдавна обяви, че неговите EV ще използват конектора NACS (известен още като порта на Tesla) през 2025 г., Honda не е потвърдила, нито отрекла своята стратегия.



В изявление, предоставено на MotorTrend, автомобилният производител заяви, че фокусът му е върху "осигуряването на най-доброто изживяване при притежаването на електромобил за нашите клиенти и ние проучваме всички възможни варианти, за да осигурим отлично потребителско изживяване и достъп до надеждни обществени възможности за зареждане, докато се подготвяме за пускането на първите ни серийни BEV модели". Възможно е да има сценарий, при който Honda да включи и конектора на Tesla, за да има лесен достъп до мрежата за суперзареждане на Tesla.


Очакваме цената на Honda Prologue за 2024 г. да бъде между 45 000 и 50 000 долара, а продажбата му да започне през първото тримесечие на 2024 г.


Източник: motortrend.com


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог