Актуализация

Свързани новини

07.09.2023 10:55

2024 Audi Q8 и SQ8 фейслифт дебютират с лазерни дълги светлини и OLED задни светлини

Видян 6252 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Актуализацията в средата на цикъла носи свежи цветове на каросерията и дизайн на джантите заедно с няколко промени в интериора

Audi Q8 се продава от около пет години, така че е съвсем естествено къщата на Инголщат да актуализира своя водещ SUV. Само стандартният модел и SQ8 се разкриват днес, тъй като ревизираният RS Q8 ще счупи покритието по-късно. Въпреки че е наличен от 2018 г., въртящият се спортен автомобил все още се чувства свеж отвътре и отвън през 2023 г. Въпреки това, Four Rings почувства необходимостта да го изпробва, за да се пребори с BMW X6 от 2024 г.

Промените започват отпред, където решетката Singleframe вече има осмоъгълни елементи както за Q8, така и за SQ8. Интересното е, че немската луксозна марка казва, че е променила внушително голямата корпоративна решетка на купето-SUV, за да не само го отличава от автомобилите с емблема A, но и да обозначи, че се намира на върха на йерархията. Ревизията в средата на цикъла също така включва двойка въздухозаборници, дори и за нормалния вариант.

Това са фаровете, които представляват по-значително подобрение в сравнение с версията преди фейслифта. Audi Q8 от 2024 г. получава LED фарове с висок интензитет, които по избор могат да бъдат заменени с матрична LED настройка. На всичкото отгоре са HD Matrix LED фарове с лазерна светлина за дългите светлини. Последният се включва автоматично при 70 км в час. В допълнение, тези нови елегантни фарове могат да се конфигурират в смисъл, че има четири светлинни подписа, които могат да се избират чрез информационно-развлекателната система.

Отзад Audi внедрява OLED технология в задните светлини, за да имитира пълноразмерния седан A8 и по-малкия кросоувър Q5. Те не само могат да се похвалят с обичайните последователности за прибиране и напускане на дома и динамични мигачи, но и функция за безопасност. Когато автомобилът отзад се приближи на 6,6 фута (2 метра) от неподвижен Q8, всички OLED елементи се активират автоматично, за да направят луксозния SUV по-видим.

Фейслифтът носи три нови метални бои (Chili Red, Ascari Blue, Sakhir Gold) заедно с пет дизайна на алуминиеви джанти, вариращи по размер от 21 до 23 инча. Влизайки вътре, купето може да бъде закупено със селекция от девет декоративни инкрустации и няколко нови избора на тапицерия. Освен това, в зависимост от варианта, се предлагат и покрития като фин зърнест пепел, въглероден кепър и алуминиево линейно сребристо сиво.






В Европа Audi ще продава 2024 Q8 като модел 55 TFSI с 3,0-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Ото. Тази шестцилиндрова мелница произвежда 335 конски сили и 369 фунт-фута (500 нютон-метра) въртящ момент, което позволява на луксозния SUV да достигне 100 км в час за 5,6 секунди и да достигне електронно ограничените 250 км.

Има и шестцилиндров, 3,0-литров дизелов двигател под формата на 45 TDI с 228 к.с. и 500 нютон-метра, добър за спринт от 7,1 секунди и 226 км максимална скорост. Преминете към модела 50 TDI и получавате 282 к.с. и 441 фунт-фута 600 нютон-метра за спринт за 6,1 секунди и максимална скорост от 241 км в час.

Що се отнася до SQ8, той получава по-голям 4,0-литров V8 бензинов двигател с огромни 500 к.с. и 770 нютон-метра, за да достигне 100 км в час от място само за 4,1 секунди en маршрут до електронно управлявани 250 км. Този мускулест осемцилиндров агрегат може да изключи четири от своите цилиндъра за няколко милисекунди, за да намали разхода на гориво, когато тази допълнителна мощност не е необходима.






SQ8 получава 21-инчови джанти с гуми 285/45, но има и 22- и 23-инчови опции, включително нов 23-инчов специален комплект с гума 285/35. Спирачната сила се осигурява от 400-милиметрови предни и 350-милиметрови задни дискове с предни спирачни апарати с емблема S в черно или червено. Както при обикновения Q8, той получава постоянно задвижване на четирите колела Quattro и осемстепенна скоростна кутия Tiptronic, която сменя предавките по-бързо при SQ8.

2024 Audi Q8 / SQ8 ще бъде наличен за поръчка в Европа по-късно този месец. Цените в Германия започват от 86 700 евро за 45 TDI, следвани от 50 TDI на 89 700 евро, 55 TFSI на 89 900 евро и SQ8 на 119 500 евро.





Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -