$136М за апартамент в Дубай от източноевропеец

Свързани новини

09.12.2023 07:12

$136М за апартамент в Дубай от източноевропеец

Видян 5846 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пентхаус с площ от близо 22 000 кв. м в Дубай е продаден за 500 млн. дирхама или малко над 136 млн. долара.

Купувачът е от Източна Европа, а сделката поставя нов рекорд в един от най-оживените пазари на луксозни имоти в света, съобщава CNN.

Разположен на върха на 71-етажна кула, наречена Como Residences, все още непостроеният апартамент се намира на ексклузивния Палм Джумейра - архипелаг от изкуствени острови, известен със своите дизайнерски вили, престижни хотели и плажни клубове с инфинити басейни.

Изграден преди малко повече от 20 години, архипелагът се простира на площ от 560 хектара и е дом на около 80 000 души.

Най-новата му атракция е Палмовата кула – 52-етажен небостъргач за хотели и частни резиденции с височина 232 метра и 360-градусова панорамна площадка точно на върха, откъдето се открива зашеметяваща гледка към дубайското крайбрежие.

Como Residences в момента е в процес на изграждане и Provident Estate, дубайската агенция, която посредничи при продажбата, твърди, че очаква завършването му до края на 2027 г. Това означава, че купувачът на пентхауса ще трябва да изчака поне още три години, преди да може да се настани в имота си.

Предишният рекорд за продажба на пентхаус в Дубай е отпреди няколко месеца, когато апартамент на последния етаж на хотел Marsa Al Arab беше продаден за 420 млн. дирхама (около 114 млн. долара).

Според Provident Estate пентхаусът в Como Residences е третият най-скъп в света след Penthouse D в One Hyde Park в Лондон, чиято цена е 237 млн. долара и пентхауса Odeon Tower в Монако, чиято цена е 440 млн. долара.

Пентхаусът в Como Residences разполага с 360-градусов басейн и се намира на "стратегическо място" в Дубай с гледка към хотел Бурж Ал Араб и Бурж Халифа - най-високата сграда в света  и Дубай Марина, обяснява пред CNN Сам Хорани, асоцииран партньор в Provident Estate.

Той допълва, че няма да разкрие самоличността на купувача, но добавя, че "той е от Източна Европа".

Според компанията разработчик Nakheel кулата Como Residences ще бъде висока над 300 метра, което отговаря на определението за свръхвисок небостъргач.

Ограничена до само 76 апартамента с две до седем спални, тя включва частен пясъчен плаж с инфинити басейн на покрива. Всеки етаж е зает само от една или две резиденции, обслужвани от частни асансьори.

Началната цена на жилищата е определена на 21 млн. дирхама, около 5,7 млн. долара.

"Това е много ексклузивен имот, до голяма степен е трофеен актив", казва Крис Босуел, базиран в Дубай агент по луксозни имоти, който не е участвал в продажбата.

Той допълва, че поради ограничената наличност на подобни имоти не се учудва, че някой е готов да чака години за него.

"Няма такива пентхауси в реални мащаби, освен ако не изберете нещо, което е извън плана, т.е. в процес на изграждане. А хората са готови да чакат толкова дълго за най-добрите от тях."Босуел, който е посредничил при продажби на стойност до 55 млн. долара в региона, казва, че през последните няколко години е настъпила промяна в типа купувачи.

"Сега виждаме много повече хора, които купуват, за да живеят тук", казва той.

"В продължение на много години се занимавахме предимно със спекулативни инвеститори, но сега Дубай не е същият като преди; не е пълен с кранове и строителство и хората идват тук, за да живеят. Виждам много повече запитвания, идващи от САЩ, Италия, Франция и Великобритания."

Експертът добавя, че един от факторите, които мотивират хората да се преместят в района, е безопасността.

Но когато става въпрос за пентхаус, гледката е един от основните фактори. "Гледката е от огромно значение. А тази от конкретния пентхаус за 136 милиона долара ще бъде несравнима.", убеден е той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак