Светла Згурова от НСА  показа за пореден път класа и грабна златото при жените и девойките до 21 г. Среброто спечели  Димана Стефанова от Хебър, Пазарджик, а бронзът - Кристина Денина от Олимпиец, Пазарджик
01/07

Свързани новини

05.04.2022 18:16

За първи път Открит държавен шампионат по модерен петобой е с награден фонд

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тодор Михалев е новият шампион на България за мъже по модерен петобой. Възпитаник на НСА за пореден път доказа класата си и по безспорен начин спечели титлата на Държавното първенство в София и Открит шампионат. През март т. г. Михалев  зае осмо място във финал Б на международния турнир в Будапеща, Унгария.


 


На държавния шампионат сребърния и бронзовия медал при мъжете спечелиха Радослав Стойчев от Черно море и Емил Грозданов от Шампион 2.



През уикенда на Спортен комплекс "Академик", 4-ти км, се събраха най-добрите петобойци на Държавно първенство за младежи и девойки до 21 г. и мъже и жени.


 


За първи път на шампионата бе осигурен награден фонд, който си поделиха медалистите при мъжете, жените и младежите.




Световната и Европейска шампионка от 2019 г. Светла Згурова от НСА  показа за пореден път класа и грабна златото при жените и девойките до 21 г. Среброто спечели  Димана Стефанова от Хебър, Пазарджик, а бронзът - Кристина Денина от Олимпиец, Пазарджик.




В призовата тройка при младежите до 21 г. се класираха :



Златият медал и шампионската титла спечели Радослав Стойчев от Черно море, които през март т. г. спечели Европейската купа по фехтовка до 23 г. в Загреб , Хърватска. Среброто завоюва Емил Грозданов, 7-и от ЕП и 11-и на СП през 2021 г., от Шампион 2 , Пазарджик. Бронзът бе за Любомир Германов от Олимпиец, Пазарджик.




При отборната надпревара имаше тотална доминация на отборите на НСА, които станаха шампиони на девойки до 21 години, жени и мъже, а на младежи до 21 години първи е отборът на Шампион 2.


 


Домакин и организатор на Държавното първенство бе клуб  "Модерен Петобой-НСА", а специален гост на шамипонатът на СК "Академик" бе Андрей Кузманов, министър на ММС в служебния кабинет и експредседател на Европейската Конфедерация по Модерен петобой и дългогодишен председател на родната федерация. В Открития шампионат на България участваха и отбори от Гърция, а заради международната обстановка в София не пристигнаха и другите чужденци, заявили участие.


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион