Саша Везенков

Свързани новини

09.10.2023 15:09

Везенков вкара най-много точки за Сакраменто в неофициалния си дебют

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Везенков изигра първия си мач с екипа на тима от НБА Сакраменто Кингс. Българският баскетболист се включи добре при загубата на тима си с 99:112 срещу Торонто Раптърс в първата среща от предсезонната подготовка. Везенков влезе и стана най-резултатният играч за тима си. Той завърши мача с 12 точки, като добави 2 борби и 1 асистенция за 11 минути игра.


Треньорът на Сакраменто Майк Браун използва общо 20 баскетболисти, като четирима от тях - Домантас Сабонис, Кийгън Мъри, Де'Арън Фокс и Трей Лайлс, играха по 16 минути. Гари Трент-младши беше най-резултатен за Торонто с 22 точки.

"Винаги е различно, когато играеш, а не гледаш по телевизията. Това беше първият мач от подготовката, все още се опитваме да сглобим парчетата заедно, да играем по-добре. Очевидно резултатът не е най-добрият, но трябва да вярваме в процеса, в тренировките и да подобрим много представянето си преди първия официален мач", каза Везенков.

Попитан за разликата между НБА и Евролигата, той заяви: "Това е различна игра. Дори и в контрола скоростта е различна. НБА е малко по-бърза. В Евролигата трябва да четеш играта повече. Две напълно различни игри, но всяка има своята красота."
Той вярва, че ще свикне бързо с НБА: "Работя всеки ден за това. Няма друг начин. Казах го няколко пъти - трябва да се изправиш срещу него, да срещнеш предизвикателството, да се провалиш, но да минеш през него. Не очаквам да съм на 100% от първия ден. Трябва да работя всеки ден, за да помагам на тима. Ще се опитам да съм по-добър и ще бъда по-добър."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да