Четвърти финалната линия пресече Серхио Перес, който водеше в първата фаза на състезанието, но бе големият губещ от излизането на колата за сигурност в 16-та обиколка

Свързани новини

28.03.2022 15:34

Верстапен триумфира в Саудитска Арабия след оспорван дуел с Льоклер

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Само седмица след разочарованието от Бахрейн Макс Верстапен се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след като триумфира в епичния дуел с Шарл Льоклер в Гран При на Саудитска Арабия.


 


Двамата повториха битката си от Сахир и неколкратно си размениха позициите, но този път победата бе за Верстапен. На финала разликата между двамата бе едва половин секунда, а третият Карлос Сайнц бе на цели 7,5 зад тях.


 


Четвърти финалната линия пресече Серхио Перес, който водеше в първата фаза на състезанието, но бе големият губещ от излизането на колата за сигурност в 16-та обиколка. Точно преди това да се случи мексиканецът влезе в бокса, но неутрализирането на състезанието и свалянето на темпото позволи на Льоклер, Верстапен и Сайнц да сменят своите гуми и да се върнат пред победителя от квалификацията. В топ 10 влязоха още Джордж Ръсел, Естебан Окон, Ландо Норис, Пиер Гасли, Кевин Магнусен и Люис Хамилтън. Седемкратният шампион стартира едва 15-и.


 


Верстапен вече има 21 победи във Формула 1, като изпревари Мика Хакинен и дели 15-ото място с Кими Райконен във вечната ранглиста.



"Получи се много оспорвано състезание, от старта до финала, ние спечелихме дългата игра, Ферари бяха много бързи в завоите, а ние на правите”, обясни Верстапен след състезанието.




„Гумите на Шарл бяха износени в края, но изпреварването му не беше лесно, знаех, че той ще се бори в последния завой, но успях да го изпреваря, допълни Макс. В края имаше жълти флагове в първия сектор, така че трябваше да съм много внимателен при връщането на газта там.”




„През цялото време бяхме много близко един до друг, в последните обиколки разликата между нас беше половин секунда, новите коли във Формула 1 позволяват по-близко преследване, но изпреварванията си остават трудни. Най-накрая успяхме да съживим сезона ни”, завърши Верстапен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци