Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви

Свързани новини

04.12.2023 10:59

В ансамбъла има драстични промени, в състава влязоха две нови гимнастички: Илиана Раева

Видян 1857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че в ансамбъла за жени са направени сериозни промени. Две от състезателките - Жанина Трашлиева и Радина Томова отпадат от тима, а на тяхно място влизат Магдалина Миневска и Маргарита Василева.


Ансамбълът остана без медал в многобоя и във финалите на отделните уреди на световното първенство във Валенсия. Тимът допринесе за отборното злато, първо за България от 30 години.


"В ансамбъла има сериозни промени, драстични. Две от състезателките са сменени. Това са Жанина Трашлиева и Радина Томова, а на тяхно място влязоха Магдалина Миневска и Маргарита Василева. След световното първенство треньорът Весела Димитрова направи сериозен анализ на представянето и взе това решение. То не може все да вървим нагоре, нагоре, нагоре. Истината е, че в последните 10 години ние сме отбор на годината на България. Случват се кризи. Слава богу, че се случи сега, преди олимпиадата. Дай Боже, това да е знак, че ще бъдем добре на олимпиадата", каза Раева пред БНР.


Тя заяви, че за следващата година са подготвени много силни композиции както за индивдуалните състезателки, така и за ансамбъла.
"Конкуренцията в женския национален отбор е жестока. Освен Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева в тима влизат Елвира Краснобаева и Никол Тодорова. Вярвам, че при представянето на композициите, което ще бъде в края на февруари, ще видите, че много трудно можете да отличите кой е лидер и кои ще са онези две гимнастички, които ще се преборят за участие на олимпийските игри. Разбира се, Боряна и Стилияна са с едни гърди напред", допълни Раева.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за