Българският национал Тодор Михалев е с травма на ахилеса, която му е попречила да се представи по-добре на финалната фаза на Световната купа по модерен петобой в Анкара през миналата седмица. Той завърши 13-и в полуфинал Б и 28-и в общото класиране

Свързани новини

27.06.2022 16:08

Тодор Михалев обяви, че травмата му е попречила за по-добро представяне на Световната купа по модерен петобой в Анкара

Видян 1939 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българският национал Тодор Михалев е с травма на ахилеса, която му е попречила да се представи по-добре на финалната фаза на Световната купа по модерен петобой в Анкара през миналата седмица. Той завърши 13-и в полуфинал Б и 28-и в общото класиране.




Следващите две състезания от календара са Световно първенство за мъже в Египет и Европейско първенство в Унгария.
В момента Михалев провежда лечение, а уверенията са, че ще се възстанови от контузията.



“Имам контузия на ахилеса, която в последните две състезания ми попречи да се представя по-добре. На 22 юли заминаваме за Световното първенство. Очаквам да се представим на ниво. На Щафетата се надявам да сме в първите 4 тима, дори имаме шанс за медал. Ако контузията ми е отшумяла, се надявам да бъда в топ 10. За Европейското първенство мисля, че на щафетата ще бъдем в тройката, а на мен целта ми е да съм в топ 8", каза Михалев на пресконференцията.



Той каза, че като част от елита вече дава допинг тестове на всяко състезание, а лекарят на Световната купа в Унгария не е успяла да му уцели вената, докато му е взимала кръвна проба.




Президентът на федерацията Камелия Александрова заяви, че ако всичко върви по план, тя няма съмнение, че Тодор Михалев ще се класира на олимпийските игри в Париж през 2024 година.



"Представянето на Тодор Михалев го оценяваме много високо и за нас е чест, че той е в елита на модерния петобой. Във фехтовката той има доста добри резултати. Ние вярваме, че Михалев ще се класира на олимпийските игри в Париж през 2024 година”, каза Александрова. Тя също така каза, че тази година федерацията по модерен петобой е с намален бюджет в сравнение с миналата година.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.