Съобщава се за 34, които са загинали на място, а над 300 са откарани в близките болници, но много от тях са починали по пътя. Двама от загиналите са полицаи.

Свързани новини

03.10.2022 10:10

Стотици са загинали и ранени след безредици на футболен мач в Индонезия

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-малко 174 души са загинали, а поне 180 са пострадали при безредици, избухнали след футболен мач в Индонезия, съобщава Ройтерс. Полицията в Източна Ява даде информация, че стотици са премазани при панически опит да избягат от стадиона.


Това се случва на срещата от индонезийската Висша лига, завършила с победа на Персебая над Арема (3:2). По време на двубоя е имало няколко сбивания между фенове на двата тима.
След края на двубоя фенове на домакините от Арема нахлуват на терена, но са спрени от полицията, която е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне участниците в сблъсъците. Това е предизвикало паника и стотици фенове са се втурнали към изхода. Много от тях се задушили в блъсканицата, а други са били стъпкани от тълпата.


Съобщава се за 34, които са загинали на място, а над 300 са откарани в близките болници, но много от тях са починали по пътя. Двама от загиналите са полицаи.
Първоначално органите на реда съобщиха за 129 загинали, но по-късно властите коригираха данните до 174 души. Поне 11 души са в много тежко състояние.
Президентът Джоко Уидодо нареди футболното първенство да бъде прекратено и да започне разследване. Световната футболна федерация (ФИФА) добави, че в никакъв случай не трябва да се използва газ, за да се контролира публиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец