Марк-Андреас Хюслер (вдясно) спечели последния, седми турнир на АТР в София.

Свързани новини

28.10.2022 09:30

Sofia Open отпадна от календара на АТР

Видян 3374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На свое заседание Управителният съвет на Българската федерация по тенис взе решение турнирът Sofia Open от категория ATP 250 да не бъде провеждан през февруари 2023 г, предаде БНР.

Бе обсъдено и взето под внимание дублирането на датите за участие на националния мъжки отбор в изключително важния плейофен мач за влизане в Световна група I за Купа "Дейвис" срещу Нова Зеландия през февруари с тези, определени от ATP за турнира в София през 2023 г. Освен това, от техническа и финансова гледна точка е почти непосилно предизвикателство да се организира толкова сериозен турнир в рамките само на три месеца след края на предходния.

Приоритет и концентриране на усилията на БФТ през 2023 г. са участието на мъжкия отбор за Купа "Дейвис", на женския за Купа "Били Джийн Кинг", както и дейностите по масовизиране и популяризирането на тениса. Не на последно място и значителното увеличаване на подкрепата през 2023 г. за развитието на младите български тенис таланти, които постигнаха невероятни успехи през годината.

УС на БФТ изразява съжаление за създалата се ситуация относно Sofia Open, възникнала от пренареждането на календара от страна на АТР за 2023 г. В тази връзка УС дава мандат на оперативното ръководство на БФТ да търси други варианти за провеждане на ATP турнир или Чалънджъри и WTA турнир в България през втората половина на 2023 г. или през 2024 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог