Астън Вила победи с 1:0 Арсенал в мач от 16-ия кръг на Висшата лига

Свързани новини

11.12.2023 09:35

След Ман Сити, и Арсенал загуби от Астън Вила

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Астън Вила победи с 1:0 Арсенал в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Унай Емери изигра пореден силен двубой и стигна до успех срещу още един от претендентите за титлата, след като няколко дни по-рано надви шампиона Манчестър Сити. Това е 15-и пореден домакински успех за Астън Вила в първенството, което се случва за първи път в историята на клуба. Емери става петият мениджър с подобно постижение след сър Алекс Фъргюсън, Роберто Манчини, Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола.

Домакините поведоха още в 7-ата минута, когато Джон Макгин се разписа след подаване на Лион Бейли. Арсенал имаше предимство в следващите минути, а Букайо Сака и Мартин Йодегор опитаха удари, но вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес спаси. В края на първото полувреме той се намеси и при изстрел на Габриел Жезус.


В началото на второто полувреме гостите имаха претенции за дузпа, след като Дъглас Луис изрита Жезус, но съдията Джаред Джилет не даде сигнал, а такъв не последва и от съдиите, отговарящи за системата за видеоповторения (VAR). Домакините също атакуваха опасно, а вратарят на Арсенал Давид Рая спаси удари на Люка Дин и на Уоткинс. В последната минута на редовното време Кай Хаверц вкара за Арсенал, но голът беше отменен заради игра с ръка.

След успеха Астън Вила остава на трето място с 35 точки, но вече е само на точка зад втория Арсенал. Начело с 37 е Ливърпул.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв