Женският отбор по сабя на България завърши на 11-о място от 13 тима на завършилото  вчера  Европейско първенство по фехтовка в Анталия

Свързани новини

22.06.2022 15:42

Слабо представяне на Европейското първенство по фехтовка в Анталия

Видян 3256 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Женският отбор по сабя на България завърши на 11-о място от 13 тима на Европейско първенство по фехтовка в Анталия. Колебливото представяне започна още в индивидуалната надпревара, където Йоана Илиева не оправда очакванията за класиране.


 


Натурализираната рускиня Олга Храмова игра под възможностите си, въпреки че се нареди на 15-о място. За останалите участнички - Нейкова и Вутова, индивидуалното състезание не бе натоварено с очаквания,поради възможностите им. Напомняме, че в шампионата не участва най-силният на континента тим на Русия, както и друг фаворит - съставът на Беларус. Тогава резултатите ни щяха да изглеждат още по-зле.  


 


В  отборната надпревара възпитаничките на треньора И.Воденов  играха твърде слабо. В първата среща с Германия отстъпиха  с  разлика от 13 туша. Последва загуба от Полша с 11 туша и победа над  Великобритания.



За съжаление, това класиране затвърждава тренда от Европейското първенство до 23 години, където отборът на България се класира на последното място.



Въпреки относително щедрото финансиране през последните години, резултатите не кореспондират с очакванията  на спортната общественост.



Липсата на система,стройна програма,справедлив подход не могат да бъдат компенсирани с ентусиазъм и „мускули” от няколкото клуба и треньори, които развиват спорта в системата на БФФ.



Очакваме по-добри резултати на предстоящото Световно първенсто и рязко подобряване на качеството на игра през следващия сезон.



Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.06.2022 14:22

    Някой да напише истината!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл