Свързани новини

18.05.2021 17:35

С ВАР съдийството е още по-зле: Любослав Пенев

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев смята, че с въвеждането на системата за видеоповторения (ВАР) във футбола съдийството у нас е станало по-зле от преди. Той допълни, че ако той е ВАР, ще оценява безпристрастно, но не бил ВАР, а старши треньор.


„Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен към момента? През последния кръг получих доста информация. И какво разбирам - че съдиите, които са вътре във вана, определят какво да се случи. Т.е. главният съдия няма думата. Нарушение, което се вижда ясно от главния съдия - той не решава. Решава този във вана. И най-вероятно там са тези, които са най-близо до стадиона - на “Армията”, в Пловдив, утре в София. Какво значи радва ме, не ме радва. Искам да е от полза на отборите и съдиите. Но как един главен съдия не може да вземе отношение? Може би не му позволяват да вземе отношение. Ако аз съм ВАР, ще оценявам безпристрастно. Но аз не съм ВАР, а съм старши треньор. Има други хора, които се натискат да са главни, странични, делегати и да бъдат ВАР. И хора, които се спускат, за да могат да влияят. И това се случва. Във всички мачове. Какво като има ВАР? Може би е по-зле от преди. Може би”, коментира Пенев на пресконференцията преди днешния финал за Купата на България срещу Арда.


Междувременно, със заповед на служебния здравен министър бе разрешено 22 000 привърженици на двата отбора да присъстват днес на стадиона. 19’ още в понеделник писа за предстоящото решение на властите. Срещата между Арда и ЦСКА е днес от 19:30 на Националния стадион Васил Левски.


 Считано от утре, спортните състезания на открито вече се провеждат с публика, която заема до 50 % от капацитета на спортното съоръжение.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -