Убедителният лидер за Големия кристален глобус Марко Одермат се изказа много ласкаво за българската звезда в алпийските ски Алберт Попов.

Свързани новини

09.02.2024 15:55

С Алберт се познаваме от много време, той е отличен скиор: Одермат

Видян 2195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убедителният лидер за Големия кристален глобус Марко Одермат се изказа много ласкаво за българската звезда в алпийските ски Алберт Попов. Швейцарецът вече пристигна в Банско, където през уикенда ще се проведат гигантски слалом и слалом от календара за Световната купа.

“С Алберт се познаваме от много години, защото сме на една и съща възраст. Познаваме се още откакто се конкурирахме на състезанията за деца в Тополино, Италия. Тогава той беше много по-бърз от мен, но сега аз се състезавам в друга дисциплина, а той на слалом и просто не се виждаме толкова често. Но за мен той е много добър скиор”, заяви Одермат пред камерата на Sportal.bg.

Швейцарецът каза още, че се чувства много добре след едноседмичната почивка у дома и е готов за втората половина от сезона.

“Чувствам се в отлична форма. За пръв път този сезон бях цяла седмица у дома и да се надяваме, че съм успял да презаредя батериите и съм готов за втората половина от сезона”, добави водачът в генералното класиране, който има над 700 точки преднина пред втория Сиприен Саразен.

Марко Одермат е очарован от организацията в Банко и заяви, че това е специално място за него.

“Това е специално място, не сме свикнали да караме ски толкова често тук. Това ще бъде третото ми участие в Банско. Харесвам склона, върхът е прекрасен, а и снежните условия бяха чудесни през миналата година. Затова просто нямам търпение за състезанието”, каза още той.

Швейцарецът говори и за климатичните промени през последните години и до каква степен топлото време пречи на състезанията.

“Това е положението, със сигурност предпочитаме по-студени температури за ски състезанията или като цяло за каране на ски. Предпочитаме пистите да са бели, върховете да са бели, но просто това е положението и за нас като атлети е ясно, че има различни условия и трябва да се пригодим”, завърши Одермат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.