Свързани новини

25.03.2020 12:40

Роналдо си тръгва от Ювентус?

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристиано Роналдо гледа към изхода на Ювентус. Италианският Кориере дело Спорт твърди, че португалецът ще напусне "бианконерите" през лятото и ще премине в ПСЖ. От ръководството на френския клуб вече са влезли в контакт с Роналдо и са получили принципното му съгласие.
 
Причината за трансфера е намаляването на заплатите в Ювентус с 33 % до края на сезона. Някои от играчите като Буфон, Киелини и Бонучи доброволно се съгласиха на още по-голямо понижение - 75 процента.
 
Но не всички в Торино са готови да загубят пари и Роналдо е един от тях. Заради орязването на заплатите португалецът ще получи с пет милиона евро по-малко до края на сезона, а това е огромна загуба за играч, който се стреми да стане първият милиардер сред футболистите.
 
Роналдо се присъедини към Ювентус през лятото на 2018 г. и подписа договор 4 г. със 31 млн. евро. След намаляването той ще получава 20 милиона годишно, което изобщо не се е харесало на Кристиано.
 
Първата му реакция била да разговаря с ръководството на Ювентус, за да покаже, че не приема едностранното решение, но позицията на клуба била твърда. След това португалецът дал да се разбере, че иска да напусне, предава Gong.bg.
 
В Париж са сигурни, че ще продадат Неймар на Барселона за 100 млн. евро и с парите ще могат да вземат Роналдо. Гаранцията на французите, че ще му плащат същата заплата като в Ювентус, е накарала Кристиано да вземе решението да напусне Ювентус.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните