Свързани новини

21.03.2021 08:03

Родната борба отново е неудържима: Кралев

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската борба спечели 5 олимпийски квоти от квалификационния турнир в Будапеща. Министърът на младежта и спорта остана много доволен от постигнатите резултати на родните състезатели и отбеляза успеха им в официалния си профил във Фейсбук:


"Българските момичета отново са неудържими и спечелиха нови три олимпийски квоти! Европейската шампионка в женската борба за 2020 г. Миглена Селишка доказа класата си. С две победи в категория до 50 килограма тя ни донесе олимпийската виза за Игрите в Токио при най-леките.


В Будапеща Евелина Николова пак се показа като истински боец. С труден жребий, но във великолепна форма, Ева се справи с Альона Колесник (Азербайджан), Вероника Чумикова (Русия) и Бедиха Гюн (Турция). Така тя завоюва квота за България в категория до 57 килограма. Тайбе Юсеин спечели квотата си на Световното първенство през 2019 г. в категория до 62 килограма. Браво, момичета!"


Българската борба вече има 5 сигурни участници на най-големия спортен форум, след като Кирил Милов и Георги Вангелов си осигуриха участие в мъжката надпревара на Игрите в Токио. По един представител в свободния и класическия стил и три при жените. "Тези, които до момента не успяха,  ще имат още една възможност. В началото на май София ще бъде домакин на световната олимпийска квалификация. Пожелавам на нашите борци да се подготвят по най-добрия начин, за да изпратим силен български отбор в Токио", написа в социалните мрежи Кралев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си