Свързани новини

10.02.2014 15:02

Путин на крака заради фигуристите

Видян 2214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия спечели първа титла в Сочи, след разгромен триумф в отборната надпревара на турнира по фигурно пързаляне. Това е нова дисциплина, която дебютира в програмата на Олимпийските игри. Последната новост във фигурното пързаляне до сега беше през 1976 г., когато в Олимпийската програма дебютираха танците на лед.


На второ място остана Канада, а на трето - САЩ. Руснаците си подпечатаха титлата още преди последната дисциплина – волна програма при танцовите двойки, след като дръпнаха преднината пред Канада с цели 9 точки, благодарение на Евгени Плюшченко при мъжете и феноменалното изпълнение на 15-годишната Юлия Липницкая при жените. Детето-чудо изуми света с безупречното си изпълнениe и не трепна нито за миг. С постижението си тя стана най-младата шампионка в историята на Зимните олимпийски игри - на 15 години и 249 дни. Липницкая се оказа скритият коз на Русия и до голяма степен точно тя донесе златото за съотборниците си. Изпълнението й пък дори изправи самия президент Владимир Путин на крака. Той аплодира 15-годишната фигуристка, а след това лично я поздрави.


Освен от руския президент, успехът на Русия бе изгледан от 12 000 души, които пукаха по шевовете Зимния дворец на спорта Айсберг, построен специално за Игрите в Сочи. Съоръжението струваше на домакините 43,9 млн.долара.   



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец