Няколко дни преди старта на световното първенство, нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе разкри подробности около решението си през лятото да откаже предложението на Реал Мадрид и да остане в настоящия си клуб

Свързани новини

14.11.2022 10:40

Президентът на Франция ме убеди да откажа на Реал Мадрид: Мбапе

Видян 2247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няколко дни преди старта на световното първенство, нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе разкри подробности около решението си през лятото да откаже предложението на Реал Мадрид и да остане в настоящия си клуб. Той призна, че важна роля за това е имал президентът на Франция Еманюел Макрон, който го е убедил да остане.


"Имахме няколко разговора. През декември, януари, февруари, март. Макрон ми се обади и ми каза: "Знам, че искаш да напуснеш, но искам да знаеш, че ти си важен за Франция и аз не искам да си тръгваш. Имаш възможност да напишеш история тук. Всички те обичат". Аз му отговорих, че оценявам мнението му. Беше наистина лудо. Президентът да ми се обади и да ме моли да остана", разкри Мбапе пред Sports Illustrated.
Нападателят също така признава, че е обмислял да се откаже от националния отбор на Франция. Причината са расистки обиди след отпадането на петлите от Евро 2020, след като звездата на ПСЖ изпуска дузпа.


"Помислих си - не мога да играя за хора, които ме смятат за маймуна. Няма да играя повече. След това се посъветвах с хората около мен и те ме насърчиха да продължа. Да се откажа не беше добро послание, защото аз съм пример за много хора. И точно това трябваше да покажа с действията си, че трябва да си силен пред лицето на расизма", каза Мбапе.
На световното Франция е в група с Дания, Австралия и Тунис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец