Свързани новини

01.06.2009 10:05

Отборът на Милан си осигури място в Шампионска лига

Видян 1733 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският гранд Милан се класира за мачовете в Шампионска лига след победата си снощи над тима на Фиорентина в последният кръг от мачовете в Серия А.
Снощната среща на стадион "Артемио Франки" във Флоренция бе и последна за играча на росонерите Паоло Малдини. След 25 години в тима, капитанът получи заслуженото признание за легенда на Милан. Той получи и емблемата на тима на виолите от френския вратар на Фиорентина Себастиен Фрей. След края на мача звездата на Милан направи бенефисна обиколка на стадиона, като този път бе подкрепен от всичките си фенове, които го поздравиха за славната му кариера в отбора и му пожелаха успехи занапред.
Още в началото на мача Янкуловски направи добра атака срещу виолите, но Фрей успя да опази вратата си. В 19-тата минута Андреа Пирло направи страхотно подаване към Янкуловски, но този пасът му бе прекалено дълъг. Пет минути по-късно прекрасно подаване на Кака към Фламини докосна вратарската греда на Фиорентина. До края на полувремето Фрей успя да отблъснеи атака на Замброта.
Второто полувреме започна по-обнадеждаващо за росонерите. Още в 4-тата минута Индзаги пропусна да се разпише, след като топката мина на сантиметри от горната греда. В 10-тата минута обаче бразилецът Кака успя да поправи този пропуск и Милан поведе в двубоя. След гола като че ли играчите на Фиорентина се обезкуражиха, от което разбира се миланският гранд се възползва и показа класова игра.  Нападателят Пато влезна в игра на мястото на Пипо Индзаги, като показа добра игра на терена. Кооперирайки си с Кака, той успя да отбележи вторият гол за отбора на росонерите в 31-вата минута.
За първи път в италианската лига този сезон в игра влезна защитникът Неста, на мястото на Джузепе Фавали. Звездата Дейвид Бекъм също напусна терена в 36-тата минута, заменен от Дженаро Гатузо, който влиза в игра за първи път, откакто претърпя операция на коляното през декември.
С края на мача и на сезона татко Карло Анчелоти се отегля от поста треньор на росонерите. На негово място тима поема бразилецът Леонардо, който до момента заемаше поста на технически директор.


След снощната загуба от столичния Рома, Торино също както Реджина и Лече отпадна от Серия А на италианското първенство. Шампионът Интер успя да се наложи с 4:3 срещу отбора на Аталанта, а нападателят Златан Ибрахимович завърши сезона с 25 отбелязани гола. Вторите в класирането Ювентус успяха да доминират над тима на Лацио с 2:0, след попаденията на Якуинта в 3-тата и 59-тата минута.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни